Close

Kasyno winiarskie

Autorski pomysł Centrum Wina, na degustację win w ciemno. Zadaniem uczestników jest odgadnięcie z jakich odmian winogron zrobiono wino lub z jakiego pochodzi kraju. Osoba, która poda najwięcej poprawnych odpowiedzi wygrywa. Zabawa trwa od 1 do 2 godzin, a czas trwania zależy od ilości degustowanych win i zaangażowania uczestników.  W trakcie gry prowadzący sommelier  opowiada uczestnikom o winach, rodzajach szczepów i ich charakterystycznych cechach, o miejscach upraw i produkcji wina. Są to podpowiedzi, które mają pomóc odgadnąć jakie wino jest degustowane. Zabawa integruje uczestników i jest ciekawa przez co cieszy się bardzo dużą popularnością.

Kasyno winiarskie organizujemy w siedzibie Centrum Wina, w Warszawie przy ul. Puławskiej 336 lub w miejscu wybranym przez  klienta. Do degustacji oferujemy dwa zestawy win: trzy białe i trzy czerwone, które na życzenie klienta można rozszerzyć do sześciu butelek z każdego koloru. Zabawę prowadzi sommelier, a osoba, która wygra zabawę otrzymuje nagrodę.

Kolacje komentowane

Tak samo jak przyjaźń trzeba pielęgnować, także i dobre relacje z pracownikami, kontrahentami i klientami wymagają naszych starań. Czasem drobny upominek – wręczony niespodziewanie – wywoła większy efekt od tradycyjnego imieninowego bukietu. Czasem jednak sytuacja wymaga czegoś więcej. Wówczas rekomendujemy wydarzenia specjalne Centrum Wina takie jak degustacje, kolacje komentowane z najlepszymi winiarzami z całego świata czy premiery roczników najwspanialszych win od prestiżowych producentów zrzeszonych w stowarzyszeniu Primum Familiae Vini.

Organizujemy je w naszej sali degustacyjnej razem z restauracją La Madeleine oraz w najlepszych polskich hotelach i restauracjach. Współpracujemy ze znakomitymi szefami kuchni, dla których każde wino jest doskonałym pretekstem do kulinarnej podróży po najwspanialszych regionach świata.To niezapomniane wieczory prowadzone przez najlepszych sommelierów Centrum Wina – ekspertów z wieloletnim doświadczeniem i pasjonatów. Ich szkolenia i degustacje zawsze są za krótkie. Potrafią odczarować wino, pokazać jego uniwersalność oraz wszechstronny charakter. Uwielbiają wyzwania, dlatego chętnie przygotowują też autorskie scenariusze degustacji, stworzone specjalnie na potrzeby klientów Centrum Wina. Wówczas kluczem doboru win mogą być np. najstarsze dostępne roczniki, kraje albo niecodzienny foodpairing, np. jak dobrać wino do pizzy. Przecież nic tak nie łączy ludzi na całym świecie, jak dobra pizza i kieliszek wina. 

Wystarczy pomyśleć, o ile łatwiejsze okazać się mogą negocjacje biznesowe prowadzone dzień po wspólnie przeżytej degustacji win.

Bankiety i przyjęcia

Firmowe bankiety i przyjęcia mogą być równie stresujące jak organizacja własnego wesela. Oczekiwania są ogromne, budżet ograniczony, a czas realizacji zawsze za krótki. Cel też wydaje się oczywisty: goście powinni bawić się świetnie, pamiętać z jakiej okazji ich zaprosiliśmy i tuż po wyjściu z bankietu liczyć na ponowne zaproszenie. To jednak wymaga wprawy i lat doświadczeń.

Zespół Centrum Wina nie tylko specjalizuje się w doborze win bankietowych – owocowych i delikatnych jednocześnie, takich, które zaostrzą apetyty i będą się wspaniale komponować z jedzeniem. Z przyjemnością pomożemy w organizacji cateringu, obsługi kelnerskiej i kreacji motywu przewodniego przyjęcia. Bez względu na to, czy będzie to krótki bankiet po premierze nowego produktu czy wystawna kolacja przy okrągłych stołach, wiemy że pełen odbiór wydarzenia budują szczegóły, od zaproszenia po możliwość szybkiego i bezpiecznego powrotu do domu. Współpracując z ekspertami można być gościem na własnym przyjęciu.

Firmowe przyjęcia wigilijne i noworoczne

Już od kilku sezonów firmowe przyjęcia świąteczne są jednym z najgorętszych tematów rozmów towarzyskich. Można odnieść wrażenie, że firmy prześcigają się w pomysłach na grudniowe spotkania integracyjne, które stały się ważnym pracowniczym benefitem.

Tuż po sezonie wakacyjnych w popularnych restauracjach zaczyna się więc maraton grudniowych rezerwacji i ofert. Kolacja przy wspólnym stole to tylko jedna z wielu opcji. Im oryginalniejszy pomysł, tym większa pewność, że cały zespół choć na chwilę zapomni o targetach, projektach i prezentacjach. Warto zastanowić się, jak zaangażować pracowników w przygotowanie firmowej wigilii. To może być charytatywna licytacja świątecznych domowych ciast i win albo wspólna szkoła gotowania połączona z degustacją alkoholi. Centrum Wina współpracuje nie tylko z restauracją La Madeleine ale także z zaprzyjaźnionymi studiami kulinarnymi, gdzie można np. zorganizować przyjęcie, którego motywem przewodnim będą świąteczne potrawy i wina z różnych stron świata – Włoch, Ameryki, Polski.

Ciekawym pomysłem jest też zorganizowanie specjalnej świątecznej strefy w biurze – takiej, która odmieni firmowe sale i korytarze nie do poznania. Jeśli dodamy do tego zwyczaj noszenia świątecznych swetrów, może okazać się, że stworzymy własną, niepowtarzalną tradycję, o której będzie głośno.

Close