Drinki w postaci wina z owocami to doskonałe połączenie. Zwłaszcza wiosną i latem. Są jeszcze bardziej orzeźwiające niż samo wino, a do tego kolorowe. Co powiesz na modny ostatnio róż? Przepisem na swój ulubiony, różowy koktajl z wina Ventisquero Rose z arbuzem dzieli się z nami Alicja Turuk.
SKŁADNIKI NA RÓŻOWY KOKTAJL PINK FLAMINGO
- 150 ml różowego wina np. VENTISQUERO CLASICO ROSE
- 150 ml zblendowanego arbuza
- sok z cytryny
- gałązka rozmarynu lub mięty do ozdoby
PRZYGOTOWANIE
Arbuza blendujemy z odrobiną kruszonego lodu, dodajemy 150 ml dobrze schłodzonego Clasico Rose, przelewamy do eleganckiego kieliszka typu hurricane lub szklanki, dekorujemy kawałkiem arbuza i gałązką rozmarynu.
Gotowe! Taki różowy koktajl z wina i arbuza najlepiej sączyć na świeżym powietrzu, w ciepły letni wieczór.
Autor: Alicja Turuk