Wiemy, że wiecie, że naszych półkach znajdziecie bogaty wybór alkoholi mocnych. Ale, często pytacie, z czym się to je…. a raczej z czym pije… a raczej, jak to wykorzystać, z czym miksować? Jak podawać?
Specjalnie dla Was, nasze letnie propozycje. Proste, smaczne, efektowne! Do dzieła zatem!
TROPICAL BUSH
składniki:
80 ml Bush Rum Tropical Fruits
20 ml soku z limonki
kruszony lód
mango/ananas do dekoracji
przygotowanie:
Do niskiego szkła wlewamy składniki: rum, sok z limonki, dopełniamy kruszonym lodem i dekorujemy plasterkami owoców.
XIBAL TROPICAL DRINK
składniki:
80 ml Gin Xibal
80 ml soku z różowego grejpfruta
40 ml nektaru bananowego
cząski melona
lód
przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do wysokiej szklanki z lodem. Dekorujemy
owocami.
MERRYS CURRANT SHAKE
składniki:
80 ml Merrys White Chocolate
80 ml nektaru
z czarnej porzeczki
20 ml soku z cytryny
szczypta cynamonu
lód
przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, podajemy w wysokiej szklance, którą można udekorować czarną porzeczką.
BOTRAN ICE TEA
składniki:
80 ml Botran 3YO
100 ml naparu herbaty z hibiscusa
syrop cukrowy
cząstki truskawki
świeże liście melisy do dekoracji
przygotowanie:
Mieszamy składniki w wysokiej szklance wypełnionej lodem.