Close
A B C MIKSOLOGII – LETNIE KOKTAJLE

A B C MIKSOLOGII – LETNIE KOKTAJLE

Wiemy, że wiecie, że naszych półkach znajdziecie bogaty wybór alkoholi mocnych. Ale, często pytacie, z czym się to je…. a raczej z czym pije… a raczej, jak to wykorzystać, z czym miksować? Jak podawać?

Specjalnie dla Was, nasze letnie propozycje. Proste, smaczne, efektowne! Do dzieła zatem!

TROPICAL BUSH

składniki:

80 ml Bush Rum Tropical Fruits
20 ml soku z limonki
kruszony lód
mango/ananas do dekoracji

przygotowanie:

Do niskiego szkła wlewamy składniki: rum, sok z limonki, dopełniamy kruszonym lodem i dekorujemy plasterkami owoców.

XIBAL TROPICAL DRINK

składniki:

80 ml Gin Xibal
80 ml soku z różowego grejpfruta
40 ml nektaru bananowego
cząski melona
lód

przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do wysokiej szklanki z lodem. Dekorujemy
owocami.

MERRYS CURRANT SHAKE

składniki:

80 ml Merrys White Chocolate
80 ml nektaru
z czarnej porzeczki
20 ml soku z cytryny
szczypta cynamonu
lód

przygotowanie:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, podajemy w wysokiej szklance, którą można udekorować czarną porzeczką.

BOTRAN ICE TEA

składniki:

80 ml Botran 3YO
100 ml naparu herbaty z hibiscusa
syrop cukrowy
cząstki truskawki
świeże liście melisy do dekoracji

przygotowanie:

Mieszamy składniki w wysokiej szklance wypełnionej lodem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close