Close
Prosecco Bepin de Eto – zobacz, gdzie powstaje

Prosecco Bepin de Eto – zobacz, gdzie powstaje

W samym sercu Feletto, w połowie drogi między Wenecją a Alpami, 270 metrów nad poziomem morza rozciąga się kraina, gdzie magia łączy się z rzeczywistością. Stąd pochodzą produkty wyjątkowe i niebanalne: Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG oraz Colli di Conegliano DOCG, a 7 lipca 2019 roku wzgórza Conegliano oraz Valdobbiadene, na których uprawiane są winogrona do Prosecco Valdobbiadene zostały wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO.To tu powstaje prosecco Bepin de Eto.

Winnice, położone na najbardziej stromych zboczach, rodzą najrzadsze winogrona, lecz wymagają też najwyższego poświęcenia i uwagi. Winogrona hodowane przez Bepina de Eto, odżywiane złożonymi glebami, które nadają im finezji i wigoru, charakteryzuje silny i dumny charakter. Dzięki temu Bepin de Eto wytwarza bogate, rześkie, zwiewne prosecco z niezrównanego terroir. Wino nader sugestywnie oddaje piękno i charakter tego miejsca; smakując je, można uchwycić w bukiecie zapach tutejszego powietrza i niepowtarzalne barwy krajobrazu.

Prosecco Bepin de Eto należy bezwzględnie spróbować: zapachy minionych lat, które piwnica pielęgnuje, a następnie uwalnia, ukazują bogactwo doświadczenia i dowodzą poszukiwania coraz lepszych rozwiązań. W winie tradycja i innowacje idą razem w parze. Winogrona są starannie selekcjonowane, co zapewnia najwyższą jakość każdej butelki. W tym cudownym miejscu wino zasługuje na zachwyt nawet najbardziej wymagających podniebień.

Autor: Monika Pawłowicz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Close